Wednesday, 23 October 2013

SENARAI PEMENANG ~2nd GIVEAWAY By HiJAB VALLEY~

Assalamualaikum bloggers..    

Mula2 sekali, HV nak minta maaf banyak sebab amik masa yang sangat lama  untuk umumkan senarai pemenang 2nd GA by Hijab Valley walaupun dah hampir sebulan berakhir. Semua ni disebabkan HV terlalu sibuk dengan banyak perkara tapi jangan risau hadiah masih ada. Tanpa membuang masa lagi, HV senaraikan 3 orang sister bloggers yang bertuah untuk GA kali ni:          

1st prize :    Siti Zahara

2nd prize :  Diya Ariana                                                                                      

3rd prize :   nhhas


Terima kasih HV ucapkan kepada semua sister yang sudi join 2nd  GA by Hijab Valley ni. Kepada yang tersenarai, HV ucapakn tahniah dan kepada yang tak berjaya, cuba lagi lain kali ye. InsyaAllah..nanti rezeki anda pula =)

Jangan lupa join lagi next GA. Bila? HV akan beritahu nanti. Keep following.. =)

P/s : Kepada sister yang nama tersenarai di atas, sila emailkan nama penuh dan alamat anda ke hijabvalley@gmail.com untuk urusan penghantaran hadiah dalam masa 2minggu dari date entry ni.

Always remember, "yang tertutup itu indah"
~Hijab Valley~

Sunday, 6 October 2013

SHAWL JASMINE

Assalamualaikum.. 2nd GA by Hijab Valley dah pun berakhir 30/9 yang lps.. Alhamdulillah, rmai jg yang join. Terima kasih kpd semua yang sudi join dan HV brharap wlaupun GA ni dah berakhir, blogger2 lain akan terus mendoakan keselamatan dan kesejahteraan saudara2 seIslam kte yang sedang menderita.. HV akan umumkan pemenang GA ni dalam masa terdekat, insyaAllah..

Di sini HV nak perkenalkan shawl baru dr HV collection :










Tuesday, 1 October 2013

BROOCH KUMBANG (LADY BIRD)

Cepat2.. jom dapatkan brooch yang tersangatlah comel ni!! =)


BK01

BK02

BK03

BK04

Monday, 30 September 2013

COLOURFUL TOE SOCKS

Assalamuailakum.. Hari HV ade produk baru. Colourful toe socks @ stokin jari kaki yang berwarna warni + cute mute ni (^_^). Toe sock mcm kt bwh ni:




Ni yang HV jual:



Monday, 16 September 2013

~2nd GIVEAWAY BY HIJAB VALLEY~

Assalamualaikum semua..

Selepas sekian lama menyepikan diri, hari ini bersamaan dengan 19 syawal, HV ingin aktif kembali dengan bisnez hijab ni. Sempena masih dalam bulan syawal yang mulia ni, HV berbesar hati untuk menganjurkan 2nd Giveaway .


Di sini HV mengumumkan yang HV nak "extend" 2nd GA ni sehingga 30 September 2013 atas sebab2 tertentu. Jadi, bloggers yang baru nak join GA ni selepas 15 September, sila letak banner baru di bawah ye. Jom join!! masih ade masa lagi =)


Syarat2 penyertaan masih sama:

1.  FEMALE  blogger only (Warganegara Malaysia)
2.  Wajib jadi HV FOLLOWER
3.   Buat satu entry bertajuk “~2nd Giveaway by Hijab Valley~” & letakkan banner kat atas (backlink)
4.   Tag 2 orang sister blogger yang lain 
5.  Doakan keselamatan & kesejahteraan saudara2 Islam kita di seluruh dunia seperti mesir, palestin,   gaza, syria dan negara2 Islam lain yang sedang bergolak. (Seikhlas hati)
6  Last, jgn lupa tinggalkan url entry sisters sekalian dekat komen entri di bawah ye..

*Pemilihan pemenang berdasarkan cabutan bertuah/random.

Jom tengok hadiah-hadiah yang HV dah sediakan untuk bloggers yang bertuah =)

1st prize: Shawl exclusive HV


 2nd prize: LIVE picture frame



 3rd prize: LAUGH picture frame


Wednesday, 17 July 2013

PROMOSI RAMADHAN & RAYA!!

Assalamualaikum dan salam Ramadhan buat semua.. =)

Lama HV tak update blog ni atas kesibukan dan kesulitan yang tak dapat dielakkan. Hari ni HV ade berita gembira untuk semua. HV sukacitanya nak buat promosi besar-besaran sempena bulan Ramadhan dan kedatangan Syawal nanti. Semua jenis tudung akan diberi 10% discount. Dapatkan segera.. harga masih boleh dirunding untuk pembelian melebihi satu helai. Lebih banyak pembelian, lebih banyak diskaun!!






Monday, 10 June 2013

SHAWL LACE PAISLEY

Salam..

Ni pula shawl lace. Material dan design lebih kurang bawal lace tapi bukan 4segi macam tudung bawal. Oleh sebab kain untuk shawl ni lagi panjang, jadi harga hanya berbeza sediki dari bawal lace. Only one left!! Selling fast! Sebab? Corak paisley yang sangat cantik =)

Harga : RM 20 (not including postage)


BAWAL TONE PELANGI BERCORAK

Assalamulaikum ...

Bawal lagi =) memang lately HV berkenan dengan tudung bawal yang colourful. Nampak ceria dan simple. Kali ni tudung bawal tone pula tapi versi bercorak dan colour block. Stok masih tak banyak. Jom tengok.

Harga: RM 15 ( not including postage)

BP01

BP02

Sunday, 9 June 2013

BAWAL TRIBAL

Salam semua..

Ada stok baru lagi.. rasanya masih belum terlambat untuk bawal tribal kan. Sory sebab HV lambat dapat stok bawal tribal sebab HV cuma amik corak2 yang terbaik je untuk dijual kat blog HV ni =) Stok tak banyak tapi jika ada sambutan yang mengalakkan, HV akan restock lagi nanti. InsyaAllah..

Harga: RM 16 (not including postage)

BTB01

BTB02

BTB03

Saturday, 8 June 2013

NEW ITEM!! BAWAL LACE

Assalamulaikum semua..

HV nak jual produk baru hari ni >>> BAWAL LACE. Tudung ni senang dipakai seperti mana tudung bawal. Bezanya material tudung ni lebih lembut. Bila pakai flowy je.. sangat ringan dan xpanas. Tepi tudung dperincikan dengan border yang diperbuat dari riben satin hitam. Sangat cantik dan warna-warni! Harga? Mestilah sangat berpatutan (^_^)

Harga: RM 18 each ( not including postage)


BL01

BL02

BL03
SOLD OUT

BL04

Saturday, 1 June 2013

SENARAI PEMENANG ~1st GA by Hijab Valley~ (^_^)

Assalamualikum sisters..

Lama HV tak update blog kan. HV busy uruskan new product yang akan HV keluarkan nanti. Tapi HV tetap ingat janji HV untuk umumkan pemenang 1st GA by Hijab Valley pada hari ni =) Mesti ada yang tertunggu2 siapa yang bertuah kan... jadi, tanpa membuang masa, HV dah senaraikn nama-nama pemenang yang bertuah pada kali ni :


1. Nurul ezzatie zulkarnain - Shawl Exclusive HV
2. Ienazaidi - Shawl Tribal
3. Nur Naa'irah - Bawal Printed
4. Tenku butang - Handsock Tribal
5. Iqawangi - Handsock Pinkish
6. Yumida Huda - Handsock Pinkish
7. Red Stryder - Brooch
8. Azatiesayang - Brooch
9. Ezza eliza - Brooch
10. Cik Tenggiling - Brooch

Terima kasih HV ucapkan kepada semua sister yang sudi join 1st GA by Hijab Valley ni. Kepada yang tersenarai, HV ucapakn tahniah dan kepada yang tak berjaya, cuba lagi lain kali ye. InsyaAllah..nanti rezeki anda pula =)

Jangan lupa join lagi next GA. Bila? HV akan beritahu nanti. Keep following.. =)

P/s : Kepada sister yang nama tersenarai di atas, sila emailkan nama penuh dan alamat anda ke hijabvalley@gmail.com untuk urusan penghantaran hadiah dalam masa 2minggu dari date entry ni.

Always remember, "yang tertutup itu indah"
~Hijab Valley~

Monday, 20 May 2013

SHAWL EXCLUSIVE HV (LIMITED EDITION)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. syukur. Hari ni HV dengan sukacitanya nak  lancarkan produk yang hanya boleh dapat di Hijab Valley sahaja iaitu SHAWL EXCLUSIVE HV. Shawl ini diperbuat dari material cotton viscose yang tahan lasak dan berkualiti tinggi. Bukan tu je, shawl ni juga mudah dibentuk dan selesa bila dipakai. Dapatkan segera! Limited edition ni.

Harga pengenalan : RM 29 each (Free postage)
Panjang x lebar : 150 cm x 50 cm

Tengok patung ni pakai, mudah terbentuk. Dijamin 100%.
 Dan utk pngetahuan sume, HV tak iron pun shawl ni before pakaikan kat patung. 

Tepi shawl dijahit kelim halus dan kemas. Lagi tahan lasak dan tahan lama. 
Buat permulaan, shawl ni hadir dalam 3 warna dan corak menarik seperti di bawah. Jom pilih (^_^)


HV01

HV02

HV03

*PERHATIAN. Shawl HV02 dan HV03 belum siap dijahit. Masih dalam proses. InsyaAllah, dalam 2 hari lagi siap. Dibuka untuk preorder. Untuk shawl HV01 hanya dihasilkn 6 helai, terhad untuk 6 orang yang bertuah dan tidak akan di restock. Apa lagi tunggu, tempah sekarang!

Sunday, 19 May 2013

SHAWL CHIFFON DIGITAL PATTERN

Assalamuailakum..

New product dari HV. Shawl chiffon digital pattern yang bercorak abstrak. Untuk permulaan, HV cuma launch 2 warna je dulu. Jom tengok!

Material : Pure Chiffon Digital Italian Design
Size : 180cm x 50cm
Harga : RM 16 each, Beli 2 - RM 25




* yang warna pink ni special skit sebab ade 2 size. 1 size biasa yg mcm HV state kt atas. 2nd size kecil skit, lebar masih sama cuma panjang 135 cm. Yang ni sebab kain tak cukup, tapi masih boleh lilit lg bila nak pakai. Disebabkan size dia special, harga pn special skit dr yg lain. HV jual rm10 je. If sister yg nk beli tdung ni mmg da ada beli tdung yg lain, HV bg rm5 je dgn syarat same postage dgn pembelian tudung lain. if x faham nanti email tanya HV ye =)

Thursday, 16 May 2013

BAJU KURUNG PEPLUM CANTIK (^_^)

Salam sisters..
Sebenarnya HV tak sabar nak buat entri ni. Nak berkongsi 1 produk yang HV rasa simple but really nice. Rasanya tak perlu HV cakap panjang lebar. Kita terus tengok gambar jelah ye..

Orange

White

Cantik kan? HV suka sangat2 baju ni. If ada sisters yang berminat untuk beli baju ni, sila buat preoder dulu ye dgn email HV dan yang paling penting, only for SERIUS BUYER. HV cuma akan amik stok baju ni berdasarkan size yg di minta oleh buyer. If tak serius, HV minta tolong sangat jangan saje2 buat preorder sebab HV baru nak berjinak-jinak dalam dunia perniagaan ni, jadi bila HV dah amik stok dengan supplier tapi dicancel oleh buyer, kesianlah kat HV. InsyaAllah, sabtu ni HV akan jumpa supplier dan check stock. Jadi, preorder dah mula dibuka bermula dari sekarang =)

Material : Chiffon with full lining
Size : 38, 40, 42, 44 (standard measurement mcm baju kurung Peace, Ruby, Naz Indah & so on)
Harga : RM 180 (free postage)

OPEN FOR PRE-ORDER!!

* nantilah bolehlah buat baju raya. Yang warna putih tu sesuai sangat dipakai masa majlis pertunangan atau akad nikah =)

PRIZES FOR “ ~ 1st GA by Hijab Valley ~ ”


Assalamuailakum ..

Hari ni 16mei kan. HV nak amik kesempatan ucapkan Selamat Hari Guru kepada sister2 cikgu yang sudi berkunjung ke blog HV ni. Seperti yang HV janjikan sebelum ni, hari ni HV nak beritahu hadiah-hadiah yang telah disediakan oleh HV untuk “~ 1st GA by Hijab Valley ~ ”. Maaf kerana terlambat menyiarkan entry ni. Hadiah-hadiahnya ialah seperti berikut:

1 x Shawl Exclusive HV (Coming soon)
1 x Shawl Tribal
1 x Bawal Printed
1 x Handsock Tribal
2 x Handsock Pinkish
4 x Brooch Roses (spt dlm gambar di bwh)

TOTAL 10 HADIAH UNTUK DIMENANGI!!
Pada yang dah join, terima kasih banyak2 HV ucapkan. (^_^)
Pada yang belum join dan nak join, jom ramai2 klik pada gambar di bawah.


*GA ni akan tamat pada 30 Mei 2013. Pemenang2 akan diumumkan pada  1 Jun 2013.

Tuesday, 14 May 2013

PROMOSI HARGA RUNTUH !!!

Assalamualaikum..
Promosi harga runtuh?? Ye, betul tu (^_^)
Hari ni HV decide untuk buat clearance stock tapi certain product je. Nak jual murah-murah je.
Kenapa? Sebab tak lama lagi HV nak keluarkan produk dengan label sendiri (^_^) InsyaAllah..
Jadi, produk-produk yang terpilih adalah seperti berikut (free postage) : 

1. Tudung Syria 

Harga biasa : RM 30 each  
Harga Promosi : RM 25 each
Beli 2, HV bagi RM 45 only =)
SOLD OUT





2.  Tudung 3 layer 

Harga biasa : RM 59
Harga Promosi : RM 45 only
Request for brooch : +RM 5




3. Tudung Ala Fareeda with Brooch

Harga biasa : RM 60
Harga Promosi : RM 55
Beli 2, HV bagi RM 108
Beli 3, HV bagi RM 150

Code :  LB001

Code : LB002

Code : BB001

*Sila klik pada gambar untuk details tentang produk tersebut dari previous entry. 
*Cepat dapatkan sebelum kehabisan stok. Setiap produk di atas hanya ada sehelai sahaja.
  Siapa cepat, dia dapat!! 

Monday, 13 May 2013

TUDUNG BAWAL INSTANT

Tudung bawal instant/sarung ni memang dah lama keluar di pasaran. HV cuma nak tau masih ada ke sister yang berminat dengan tudung ni before HV order kat supplier. Tolong bagi komen ye.. tq =)


TUDUNG BAWAL CROWN

Bawal masih mendapat tempat di kalangan sisters yang berhijab kan.. keluarlah tudung apa sekalipun, bawal tetap tak tapuk dek zaman. jadi, HV dah nak mula restock tudung bawal pula untuk ditambah dalam HV collection. Sebagai permulaan, HV restock dulu tudung bawal crown yang ade batu2 kristal kat atas kepala kita bila pakai..macam pakai crown =)


Harga : RM 25 each (Free postage)



 Code : BC01
Warna : Hijau pucuk pisang



Code : BC02
Warna : Biru Turquoise 

SHAWL TRIBAL : 4th BATCH

Assalamualaikum..
Hari ni HV nak update shawl TRIBAL lagi (^_^) tapi tak banyak sangat disebabkan stok dari supplier pun dah kurang. nanti if ada lagi, HV akan tambah lagi ye..

Harga:  RM 20 each (Free postage)


 Code : T017
SOLD OUT

Code : T018
SOLD OUT

Code : T019